2019/2020 tanév információi elérhetőek a "Csoportjaink" menüpontban

2019/2020 tanév információi elérhetőek a "Csoportjaink" menüpontban

2019/2020 tanév információi elérhetőek a "Csoportjaink" menüpontban

Friss információk

Publikus

Közzététel:

"A Gyermek - és Családos Népművészeti Szakmai Csángó Tábor (Tánc-hangszer, népi ének és kézműves tábor Borospatakán) szakmai program megvalósítását 2018. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta."

Publikus

„Ha nem becsüljük a múltunkat, nem hihetünk a jövőnkben sem. S akinek nincs a jövőbe vetett hite, nincs a jelenben felelősségérzete sem.” (Bakay Kornél: Kik vagyunk? Honnan jöttünk?)

Kedves Szülők, Táncosok!

Együttesünkben, a 23 éve alapított budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttesben arra teszünk kísérletet, hogy fölélesszük és felszínre hozzuk az öröklött táncos, énekes népművészeti hagyományokat, illetve megtanítsuk azokat. A mai rohanó világban a hozzánk hasonló kisközösségeknek van lehetősége pótolni azt a tudásanyagot, amit régen az együtt élő többgenerációs nagycsaládok nyújtottak gyermekeiknek. Az oktatási intézményekre is egyre több feladat hárul, így a magyar néptánc-nyelvvel kevés helyen foglalkoznak. Mi úgy gondoljuk, ehhez minden gyermeknek ugyanolyan joga van. Értékközpontú gondolkodásra ösztönözzük tagjainkat, felkínálva az évszázadokon (évezredeken) át kikristályosodott, a nép által megőrzött népművészeti kincsestárral való ismerkedés lehetőségét. Igyekszünk előnybe helyezni a tevőleges hagyományőrzést a néphagyományaink legalázatosabb tiszteletben tartásával (nem megnézzük, megcsináljuk).

Csoportbeosztás a 2017- 18-as évadra (tanévre): https://www.gyepuk.hu/groups

Publikus

Tündik Tamást Apáczai Csere János díjjal tüntették ki

Énekesek a Virágok Vetélkedéséről

 2016. június 7-én, Tündik Tamás néptáncoktató, a Gyepük Népe Alapítvány vezetője ismét egy rangos kitüntetés birtokosa lett. Gratulálunk!

A teljes cikk olvasása: http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2016/06/08/tundik-tamast-apaczai-csere-janos-dijjal-tuntettek-ki/

Publikus

Hauser József Városi Közművelődési Díjjal tüntették ki Tündik Tamást

Énekesek a Virágok Vetélkedéséről

(Budaörs, 2016, november 16. – Budaörsi Infó) 2016. november 16-án ülésezett a képviselő-testület. A napirendi pontokat követően ünnepi testületi ülésre került sor, ahol többek között átadták a Hauser József Városi Közművelődési Díjat is. Az idei kitüntetett Tündik Tamás. Gratulálunk!

A teljes cikk olvasása: http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2016/11/16/hauser-jozsef-varosi-kozmuvelodesi-dijjal-tuntettek-ki-tundik-tamast/

Publikus

Csokonai-Díj

Énekesek a Virágok Vetélkedéséről

Kedves Barátaim, Ismerőseim!
Örömmel tudatom mindenkivel, hogy január 21-én, a Magyar Kultúra Napján állami kitűntetést, jelesül Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat vehettem át.

Az emlékérmen a következő áll: Alkotói Díj, Az oklevélen pedig a következő:
"- Kiemelkedő néptáncos és néptáncpedagógusi munkája, valamint a táncházmozgalom érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként a Csokonai Vitéz Mihály Díj elismerést adományozom: Balog Zoltán Miniszter".

Én úgy értékelem, ebben az elismerésben benne rejlik az a számtalan, Gyepűk Népe Alapítvány által szervezett határon túli tábor és találkozó, népi -ének-tánc-zene, játék mese és kézműves tevékenység, melyet pályázataink, támogatóink, határon túli és inneni partnerszervezeteink, partnereink, önkénteseink táncosaink és nem utolsó sorban családom nélkül nem tudtunk volna megvalósítani. Ez a díj, tehát mindannyiunké és azért kaptuk, hogy ebből újra és újra reményt és erőt meríthessünk a folytatáshoz.

KÖSZÖNÖM

Tündik Tamás

Publikus

Táncház Díj

"A kuratórium döntése alapján 2016-ban az OTP Bank Táncház Díjat a Tázló együttes kapja.

A táncházmozgalom érdekében kifejtett sok évtizedes munkájuk elismeréseként Táncház-érmet kapnak az alábbi táncházvezetők és néptáncpedagógusok:

Csatai László Nagy Zoltán József (posztumusz) Németh Ildikó Szabó Szilárd Tündik Tamás

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a fiatal zenetanároknak, táncpedagósusoknak vagy tánctanítóknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015).

http://tanchaztalalkozo.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=748&Itemid=1046